Medimpex

Firma Info

  • Datum osnivanja

    1989

Firma Medimpex d.o.o. Sarajevo je organizacija sa relativno dugom tradicijom u veleprometu lijekova na tržištu Bosne i Hercegovine. Osnovana je 1989. godine kao prva privatna veledrogerija za promet farmaceutskih, hemijskih proizvoda i medicinske opreme u Bosni i Hercegovini. Medimpex d.o.o. Sarajevo je tokom proteklih godina postojanja izgradio moderan poslovni sistem i razvio ga kako bi bio maksimalno fleksibilan u odnosu na zahtjeve tržišta.


Intenzivniji razvoj i rast Medimpex d.o.o. Sarajevo je usporen ratnim dejstvima na području Bosne i Hercegovine, u periodu od 1992-1995 godine. Završetkom rata ponovo je došlo do intenzivnijeg razvoja i rasta organizacije na način da se, u proteklih deset godina, Medimpex d.o.o. Sarajevo isprofilirao u jednu od vodećih veledrogerija u BiH.


Bavimo se i projektovanjem, inžinjeringom zdravstvenih objekata, izgradnjom zdravstvenih objekata, isporukom, montažom i održavanjem medicinske opreme i njenim puštanjem u pogon, obukom i edukacijom medicinskog osoblja, edukacijom menadžmenta u zdravstvenim ustanovama, vođenjem medicinskih ustanova.

 

WEB STRANICA >> http://medimpex.ba