Sajam privrede i roba široke potrošnje

Sajam privrede i roba široke potrošnje

Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika“ MREŽA“ Vogošća koje ce učestvovati na sajmu privrede, zajedno sa Udruženjem poljoprivrednika. A uz pomoć Općine Vogošća, također na sajmu će učestvovati nekoliko Vogošćanskih privrednika koji će izlagati svoje proizvode u okviru ova dva udruženja. Želimo se zahvaliti Općini Vogošća na čelu sa Općinskim načelnikom Edinom Smajićem kao i nadležnoj Općinskoj službi. Ovim putem vas pozivamo da nas posjetite na sajmu.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da KJP Centar Skenderija u terminu od 08. do 10. 12. 2016. godine, organizuje specijaliziranu sajamsku manifestaciju:

3. SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I ZANATSTVA
40. SAJAM ROBA ŠIROKE POTROŠNJE

Centar “Skenderija” je simbol grada Sarajeva i od osnivanja 1969. godine, pruža usluge organizacije priređivanja nacionalnih i međunarodnih sajmova. Svojim aktivnostima doprinosi razvoju poslovanja i osavremenjavanju postojećih privrednih kapaciteta na području Bosne i Hercegovine. Organizacijom sajma i osmišljenim promotivnim aktivnostima nudimo priliku izlagačima, institucijama, organizacijama, komorama, strukovnim udruženjima, finansijskim institucijama i potencijalnim konzumentima proizvoda iz navedenih oblasti, da se prezentiraju i predstave svoju ponudu.

Najveća pažnja biće posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja jer angažuju lokalnu i regionalnu infrastrukturu i zapošljavaju lokalnu radnu snagu. To se prije svega odnosi na smanjenje stope nezaposlenosti, poticanje privrednog oživljavanja slabije razvijenih kantona, doprinos izvozu, poticanje lokalne ponude, povećanje lokalnih prihoda i dr.

Izložbeni program Sajma obuhvata proizvode i usluge iz oblasti:

 • Poljoprivrede (ratarstvo, stočarstvo i ribarstvo)
 • Prehrambene industrije (mlinsko-pekarska industrija, konditorska industrija, industrija za preradu i proizvodnju ulja, Industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija, industrija za konzerviranje ribe, mesnoprerađivačka industrija i industrija pića)
 • Široke potrošnje  (kozmetika, kućna hemija, mali kućni  aparati, računari, televizori, odeća i obuća)
 • Proizvodnje ambalaže
 • Stari zanati i kućna radinost

Očekivani ciljevi i rezultati sajamskog projekta:

 • Prikazati najnovija domaća i regionalna tehnološka i kreativna dostignuća
 • Prilika da se na jednom mjestu objedini više segmenata privredne djelatnosti
 • Promocija pozitivnog odnosa prema poduzetništvu
 • Poticanje međusobne saradnje i povezivanje subjekata malog i srednjeg sa velikim poduzetnicima
 • Regionalno povezivanje bh. privrednih subjekata sa privrednicima iz okruženja
 • Upoznavanje stručne i druge javnosti s mogućnostima ulaganja, poticajnim mjerama te tradicijom malog i srednjeg poduzetništva u BiH

Pozivamo Vas da učestvujete na Sajmu – biće to zaista izuzetna prilika da pred brojnim posjeticima promovirate svoj program, ostvarite poslovne ciljeve  i osobno zadovoljstvo.

Preuzeto sa http://skenderija.ba